Mám účet na DeviantArt.com

15.01.2010 23:39

deviantart logo

Zdárek všichni. Pokud byste měli zájem podívat se na některé moje grafické úlety, mrkněte na můj nový profil na DeviantArt.com. Navzdory názvu se nejedná o žádné shromáždění úchylů (i když možná záleží na tom, z jakého úhlu pohledu se na to díváme - mnozí umělci nejsou zrovna úplně normální lidi :-) ) ale o takový server sdružující umělce všeho druhu a umožňuje bezplatnou prezentaci jejich děl. Moji skromnou kolekci najdete tady

Většina toho, co tam mám se řadí mezi počítačovou grafiku - různé tapety na obrazovku atd., časem nejspíš i nějaké ikony a další. Taky tam mám nějaké fotky.

    Taky občas přispívám do kolekce klipartů šířených pod svobodnou licencí Public Domain - to znamená, že každý může obrázky libovolně upravovat, šířit používat bez jakýchkoliv omezení.
    To je výhoda nejen pro potenciálního uživatele (např. můžu použít některé obrázky pro firemní pozvánky, na nějakou prezentaci atd.), ale i pro umělce - můžu bez obav použít nějaké dílčí obrázky, část třeba upravit, část vymazat, různě kombinovat s vlastními a výslednou práci pak použít, případně publikovat na internetu. To občas také využívám, když třeba dělám nějaký složitější obrázek, tak mohu dílčí objekty použít hotové, jen si je případně dokreslit. Obrázky obvykle pak zase poskytuji ostatním pro další použití (pod stejnou licencí) na server Clker.com, kde si můžete stáhnout jak přímo zdrojový a plně upravitelný obrázek ve vektorovém formátu SVG (lze upravovat ve volně dostupném programu Inkscape) nebo v dalších běžných formátech (kresba OpenDocument, rastrové obrázky PNG různé kvality). Mnou dodané obrázky jsou tady a až na pár výjimek se víceméně jedná o moji práci.

—————

Zpět