03. Lanzarote (2.12.) - první den v Costa Teguise - hotel Melia Salinas a jeho zahrady

27.12.2012 17:09

   První den na Lanzarote, v letovisku Costa Teguise jsme strávili relaxací na pláži. Nebylo bůhvíjaké vedro, ale koupat se dalo. Odpoledne jsme se vydali na obhlídku okolí. Costa Teguise je ryze účelově postavené turistické letovisko, postavené na bývalých lávových polích a salinách (polích nebo spíše mělkých bazénech, na kterých se odpařováním získávala sůl z mořské vody). Pláže jsou ale přírodní. Takže žádné historické centrum zde nenajdeme. My zamířili k 5-hvězdičkovému hotelu Gran Melia Salinas postaveném v 70. letech 20. století, na jehož plánu (stejně jako i na plánování vlastního letoviska) se významně podílel právě César Manrique.

    Hotel je zvenku vcelku obyčejná stavba z betonu, terasovitého tvaru. V recepci jsem se ze slušnosti zeptal, zda jim nevadí, že si prohlédneme jejich zahrady a uděláme pár fotek. Samozřejmě jim to nevadilo, ale jen tak pro jistotu.

    Uvnitř hotelu se totiž skrývají velmi originální zahrady. Hotel má totiž uvnitř kruhové atrium, kde jsou právě ony zahrady se vzrostlými stromy, tekoucí vodou atd. Celé to vypadá zhruba takto:

 

    Fotka je dělaná tzv. rybím okem, protože jinak se to nedá na jednu fotku nacpat. Tím to ale nekončí, zahrady pokračují dále do hlubin hotelu:

    Pokud budete v Costa Teguise, tak rozhodně stojí za to se sem zaskočit podívat. Člověk tu nemusí nutně bydlet, ale ty zahrady jsou fakt moc pěkné.

Pro pokračování klikněte zde

 

Diskuze a komentáře možné zde.

 

Album s fotkami v lepší kvalitě na Google Picasa najdete zde

—————

Zpět